Művelődési ház

Klub Könyvtár Kustosné Balogh Bernadett
Cím: 8495 Csögle, Rákóczi u. 106.
Telefon: 06/88-501-920

Nyitvatartás

Hétfő 09:00 12:00
Kedd ZÁRVA
Szerda 14:00 17:00
Csütörtök ZÁRVA
Péntek ZÁRVA

Szolgáltatások:

  • könyvkölcsönzés
  • helyben használat
  • könyvtárközi kölcsönzés
  • online katalógus EKMK – Corvina katalógus
  • számítógéphasználat
  • internet
  • információkeresés adatbázisokban
  • információszolgáltatás
  • rendezvények (kiállítás, író-olvasó találkozó, könyvbemutató…)

KLUBKÖNYVTÁR

A község egyetlen kulturális intézményeként működik, s ehhez megfelelően kell elvégezni a feladatokat. Az 560 fős lélekszámú faluban az életkor szerinti összetétel inkább az idősek oldalára billenti a mérleget. Kevés a fiatal, a középkorú. Az intézmény nevében benne van a klub szó, amely a szabadidős tevékenységet is magában foglalja.

Az intézmény vezetője Kustos Péter

Az épületben megtalálható a könyvtár, a házasságkötő terem, a színpad a nagyteremmel.

A könyvtárban számítógépek és társasjátékok, projektor, dvd lejátszó is található.A könyvtárban a könyvállomány közel 11.000 kötet . A könyveken kívül újságok is vannak, mindenki megtalálja az életkorának és érdeklődési körének megfelelőt. A könyvtárban felnőtt és gyermekirodalom egyaránt helyet foglal a polcokon. A szépirodalomban mesék, ifjusági irodalom, krimik és különféle sorozatok vannak. A szakirodalmi állományunk kiterjedt a természettudományoktól , az általános műveken át a filozófia, pszichológia, vallás, társadalomtudomány, alkalmazott tudomány, művészet, sport, irodalomtudomány, földrajz, életrajz, történelem szakokig.

A számítógépeket a látogatók ingyen és korlátlanul igénybe vehetik internetezés céljából. A könyvtár nyitva tartási ideje a következő : hétfőn 9 órától 12 óráig, szerdán 14 órától 17 óráig.

A kultúrházban különféle sportolási lehetőségek vannak  aerobic és jóga. Az intézmény helyet ad még különböző gyűlések lebonyolítására. Helyet kap még a házban a véradás és bármilyen összejövetel.

Az iskolások is átjönnek a könyvtárba foglalkozásokra, igény szerint jöhetnek a gyerekek. Húsvétkor, Karácsonykor, Költészet napjakor, Farsangkor is átjönnek emlékezetesebbé teszük az ünnepeket.

A házasságkötő teremben az esküvők megrendezésére van alkalom. A nagyteremben a sportoláson kívül szórakozásra is teret adunk, melyet batyus bál, családi összejövetek, osztálytalálkozó, farsangi bál formájában is ki lehet használni. A nagyteremben színpad található, amelyet a mulatságok és színházi előadások alkalmával igényve veszünk.

Az épületben termékbemutatók és vásárok állnak rendelkezésre időközönként a falu lakosságának, mivel a községben nincsenek szaküzletek.

Tehát a Kultúrház sok célból rendelkezésre áll a falunak az élet minden színterén.

KAPCSOLAT

Csögle Község Önkormányzata

Cím: 8495 Csögle, Rákóczi u. 188.

Telefon:06 88 501 920

E-mail:hivatal@csogle.hu